مقوای کرافت چیست؟

مقوا کرافت یکی از انواع مقوا ها بوده که از خمیر کاغذ تولید شده و با نام کاغذ گراف نیز شناخته میشود. کرافت دارای گرماژ های متعدد و مختلفی است که همین گرماژها (ضخامت) تعیین ماهیت کرافت میباشد. یعنی از گرماژهای پایین تا نهایت ۱۴۰ گرم کرافت ماهیت کاغذی و به تدریج از این عدد به بالا حالت مقوایی پیدا میکند.

خمیری که از فرآیند ساخت مقوا کرافت و بازیافت آن حاصل میشود، مقاومت بالایی داشته و دارای پلیمر بیشتری است. برای تولید کاغذ و مقوا کرافت میتوان از طیف گسترده تری از درختان خمیر کاغذ تهیه کرد. همانطور که گفته شد، کاغذ کرافت با گرماژ های مختلفی به بازار عرضه میشود و خریداران میتوانند با توجه به استفاده خود و نوع محصول هر یک را سفارش داده و استفاده نمایند.

کلمه کرافت به چه معناست؟

منشا کرافت از زبان آلمانی است به معنای قدرت و مقاومت که نشان از استحکام بالای آن دارد. خمیری که برای ساخت کاغذ کرافت مورد استفاده قرار میگیرد، کاملا قابل بازیافت بوده که از همین رو، استفاده از این نوع کاغذ که دوستدار محیط زیست میباشد، بسیار مورد استقبال عموم قرار گرفته است.

بسیاری از افراد به علت همین ویژگی یعنی قابل بازیافت بودن و عدم آسیب به طبیعت از آن بهره میبرند و همچنین کاغذ کرافت به علت ظاهر نوستالژیکی که دارد، محبوبیت زیادی را به خود اختصاص داده است.

استقبال کرافت در بسته بندی محصولات

پاکت های کرافت که بیشتر در خارج از ایران دیده میشوند، یکی از روش های بسته بندی محصولات بوده که به دو علت، بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته اند:

  • از آنجایی که زمین خانه همه ما انسان هاست و و ظیفه ما نگهداری از این سیاره است پس برای انجام وظایف انسانی خود لازم است که از پک هایی استفاده کنیم که کم ترین تهدید را برای طبیعت داشته باشند و این اولین مزیت محسوب میشود.
  • دومین مزیت ماندگاری در خاطر افراد، حفظ کیفیت بسته بندی به خصوص در بحث صادرات، ظاهر شیک و زیبای پک میباشد زیرا طی مسافت های طولانی، کالا ممکن است دچار صدمه شده که کرافت از بروز چنین رویدادی پیشگیری میکند.

برند های مختلف کرافت و کاربرد آن در برندینگ

برند های مختلفی از کاغذ کرافت در سراسر جهان تولید و عرضه میشود که هریک کاربرد گوناگونی دارند. برخی از این برند ها عبارت اند از:

لی اند می، هانسول، فونیکس و دایهان.

کاغذ کرافت به دلیل ویژگی هایی که دارد، در موارد گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بسته بندی انواع غذاهای رستورانی و بیرون بر
  • تولید پاکت سیمان
  • تولید کاغذهای الگویی خیاطی
  • ساخت انواع ساک های دستی
  • تولید انواع جعبه های بسته بندی

گرماژ مقوای کرافت

تفاوت اصلی کرافت در گرماژ آن است. ضخامت ( گرماژ ) در واقع، جرم یک صفحه کاغذی به ابعاد یک متر مربع است. مقوا کرافت نهایتا تا گرماژ ۱۴۰ گرم به بازار عرضه میشود که هر چه میزان این گرماژ بیشتر باشد، استحکام و مقاومت آن نیز افزایش خواهد یافت.

گرماژ کاغذ کرافت بین ۳۰۰-۴۰ گرم متغییر است. همانطور که گفته شد پایین تر از گرماژ ۱۴۰ گرم به صورت کاغذ کرافت در بازار یافت میشود. کاغذ کرافت با گرماژ بین ۷۵-۴۰ اکثرا برای الگوهای خیاطی یا بعنوان محافظی برای میوه هایی مثل سیب و خیار استفاده میشوند.

گرماژ ۱۴۰-۷۵ آن نیز برای ساخت انواع ساک های دستی، پک های غذای بیرون بر و … استفاده میشود. گرماژ بالا یعنی ۳۰۰-۱۵۰ گرم نیز در زمینه جعبه سازی کاربرد دارد.

قیمت مقوای کرافت

مقوای کرافت نیز مانند سایر مقواهای دیگری که در صنعت چاپ و بسته بندی استفاده میشوند، دارای گرماژهای متفاوتی میباشند که با توجه به نوع و وزن محصول مورد استفاده قرار می گیرند.

محاسبه قیمت انواع بسته بندی تولید شده با مقوای کرافت با توجه به المان هایی همانند: ابعاد، تیراژ، مدل جعبه، جنس مقوا و مقدار گرماژ، نوع چاپ و یا خدمات پس از چاپ همچون طلاکوبی، برجسته سازی حرف و … انجام میگیرد.

چاپ بر روی کرافت

از مهم ترین مسائلی که در طراحی بصری با مقوای کرافت باید مد نظر قرار داد، نحوه دیده شدن رنگ هاست. رنگ بر روی این مقوا به دلیل زمینه قهوه ای مقوا کرافت، به صورت کاملا متفاوتی نسبت به مقواهای سفید رنگ دیده میشود؛ درخشش رنگ بر روی این مقوا کم بوده و رنگ ها، مات دیده میشوند.

به عنوان یک قانون کلی، در طراحی گرافیکی بسته بندی کرافت نباید از رنگ های روشن بر روی آنها که قابلیت دیده شدن را ندارند، استفاده کرد. یکی از زیباترین طراحی ها در چاپ روی کرافت، استفاده از خدمات پس از چاپی نظیر برجسته سازی، طلاکوب و نقره کوب است.

این خدمات بر روی مقواهای کرافت میتواند جلوه جذابی را منعکس کند. این کار هم میتواند زیبایی و بافت طبیعی مقوا را حفظ کند و هم تضاد رنگ ایجاد شده در آن بر پس زمینه قهوه ای میتواند بسیار جذاب باشد.

فرق کاغذ کرافت با کاغذ معمولی

کاغذ کرافت به دلیل کاهش مقدار لینگین (ماده ای در بافت خمیر شیمیایی کاغذ) بسیار محکم تر از کاغذ های معمولی است.

هم چنین، در تولید این نوع کاغذ به میزان کاغذ سفید از سفید کننده استفاده نمیشود که این خود باعث استحکام کاغذ کرافت شده و سبب کاهش هزینه های تولید آن میشود.

بر خلاف روش تولید کاغذ های دیگر، در این فرآیند میتوان از چوب بسیاری از درختان مانند کاج و بامبو استفاده کرد. این در حالی است که فرآیند های سنتی در کاغذ سازی، نمیتوان از این درختان بهره برد.

به علاوه، تقریبا تمام مواد شیمیایی مورد استفاده در این فرآیند قابل بازیافت هستند که همین موضوع سبب شده تا این کاغذ نسبت به سایرین از لحاظ قیمت مقرون به صرفه تر باشد.

 

 

نکته: کاغذ کرافت به دو صورت رولی و شیت تولید و عرضه میشود که بسته به نیازتان میتوانید از هر کدام بهره ببرید. توجه داشته باشید که خرید رولی کرافت بسیار به صرفه تر از خرید آن به شکل شیت یا ورقی است زیرا در نوع رولی، تعداد تیراژ بالا رفته و همین سبب ارزان شدن قیمت کاغذ کرافت خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *